Pitkästä aikaa agilityä!

Toissa viikolla päätin, että nyt on saatava joku ”oma juttu”: sain mahdollisuuden jäädä tänne Saksaan vähän pidemmäksi aikaa (kunhan välissä käy vähän lomailemassa ja hakemassa pennun ❤ ), joten jotain omaa sosiaalista ohjelmaa pitää järjestää, ettei elämä ole vain työtä ja kämppiksiä. Ja mistäs sitä elämää paremmin löytää kuin koirapiireistä?

Laitoin siis viestiä paikalliseen koiraseuraan, kerroin meidän taustoista ja halusta päästä tekemään jotain toko-juttuja ja agilityä. Jotain kertoo paikallisesta koiraelämästä, kun meille sanottiin, että koska ollaan jo tehty niin paljon (bh-koe ja pari toko-koetta takana), ei meille ole tarjolle mitään tokoa. Sen sijaan agilityyn pääsin tutustumiskerralle jo muutaman päivän päähän!

Viikko sitten käytiinkin katsomassa, millaista meno paikallisella agility-kentällä onkaan. Omasta mielestä on kyllä kerta kaikkisen mahtavaa, että tarjotaan mahdollisuus ilmaiseen tutustumiskertaan, jonka jälkeen voi sitten puolin ja toisin katsoa jatkoa. Lisäksi tuolla meidän tutustumiskerralla oli meidän lisäksi vain yksi toinen koirakka (vanha mies pienen koiran kanssa!), joten kouluttajalla jäi hyvin aikaa.

Kenttä näytti vähän kotikutoiselta, joten alkuun epäilin, että mitähän tämä paikallinen agility mahtaa oikein pitää sisällään… Epäilykset oli kuitenkin turhia, sillä kouluttaja tuntui oikein pätevältä!

Täällä on ulkokausi vielä parhaimmillaan!

Täällä on ulkokausi vielä parhaimmillaan!

Ihan alkuun kouluttaja halusi, että koirat lämmitellään kunnolla. Me oltiin tietysti kävelty kentälle parikymmentä minuuttia, mutta niin vain päästiin juoksemaan kenttää ympäri! Tämän jälkeen tehtiin kouluttajan johdolla erilaisia venytys- ja taivutusliikkeitä, jotta koirat taatusti oli elastisia joka suuntaan. Ihan mahtava alotus, mitään tällaista ei ole tullut (vielä?) Suomessa vastaan, siis että johdetusti ihan oikeasti lämmiteltäisiin koirat!

Varsinaisesti sitten agissa tehtiin aluksi hyppytekniikkaharjoitusta, sitten ihan yksittäisenä putkeä ja a:ta. Loppuun vielä vähän ohajusteknistä harjoitusta, kun ohjattiin koirat tekemään kahdeksikkoa kahden tolpan välissä.

Kaiken kaikkiaan tunti oli oikein mahtava ja antoisa! Ehdottomasti mennään jatkossakin tuonne, kun meille paikka myös järjestyi. Ja koko hommahan on niin naurettavan halpaa, ettei mitään rajaa: kun ostaa kuuden kerran kortin, se maksaa 25 €, ja tunnit toimivat ”irtotuntiperiaatteella”, eli tarvittaessa tunnin voi perua, ja se siirtyy sitten myöhemmäksi. Kerrankin siis jotain hyvää saksalaisissa koirajutuissa… 😉

Advertisement

2 thoughts on “Pitkästä aikaa agilityä!

    • Joo, on kyllä vähän eri hinnat kuin mihin olin Suomen perusteella varautunut! 😀 Ja jos liittyisi jäseneksi, saisi osallistua kaikkiin koulutuksiin (toko, bh-kokeeseen valmistava kurssi, rally-toko, agi, ”temppuilu”) pelkällä jäsenmaksulla (75€/vuosi). Täytyy katsoa miten pikku-tirriäisen kanssa lähtee arki sujumaan, jos sen kanssa lähdettäisiin vaikka sinne bh-kurssille sitten loppuvuonna!

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s