Katto pään päälle!

Tässä parin kuukauden aikana on tullut huomattua, että asunnon etsiminen Saksasta ei ehkä olekaan se kaikkein helpoin tehtävä. Harjoittelija, jonka tilalle menen elokuussa, on ollut velvollinen etsimään jotain kämppää, mutta siltä olen saanut ainoastaan yhden kontaktin. Nyt kun tässä lähtö lähenee, päätin etsiä itsekin jotain asuntoa.

Löysinkin ebayn ilmoituksista hyvän yksiön, ja sainkin vastauksen heti. Kaikki ehdittiin sopia jopa niin pitkälle, että asunnon nykyinen vuokralainen laittoi jopa oman vuokrasopimuksensa mulle, jotta ehdin tutustumaan sen sisältöön (saksalaiset vuokrasopimukset nimittäin eivät ole mitään yksisivuisia…). Mutta, hetken päästä tästä saankin tiedon, että vuokranantaja on muuttanut mieltänsä: vaikka koiran mukaan ottaminen olikin sopinut edeltävänä päivänä, seuraavana päivänä se ei enää sopinutkaan, ei mitenkään! Ihan oikeasti uskomatonta…

No, eilen oli sitten Skype-keskustelu tuon harjoittelijan etsimän kimppakämpän asukkaiden kanssa. Saksassahan kimppakämpissä asuminen on todella yleistä, ja niissä oleminen ja eläminen on yleisesti ottaen erittäin sosiaalista. Toki on myös olemassa ”Zweck-WG”-vaihtoehto, jossa on ihan ”sallittua” asua omissa oloissa, ilman että täytyy ottaa muita asukkaita parhaimmiksi kavereikseen. Meidän keskustelu meni kuitenkin hyvin, asukkaat vaikuttivat oikein mukavilta ja rennoilta. Sillä asukkaalla, joka on tuolta lähtemässä pois neljäksi kuukaudeksi, on myös koira, eli siellä kaikki ovat tottuneet asumaan koiran kanssa. Erikseen vielä yksi asukkaista sanoi, että siellä ollaan koiriin tottuneita ja osataan olla niiden kanssa. Vaikka alkuun olinkin vähän kimppakämppävaihtoehtoa vastaan, vaikutti nuo asukkaan sen verran mukavilta, että varsinkin näin alle kuukauden päästä lähtöön tuo asunto oli kyllä ehdottomasti haluttava! Asukkaat lupasivat, että ilmoittavat mahdollisimman pian, kuitenkin viimeistään ensi keskiviikkona, kun ovat miettineet kaikkien tarjokkaiden väliltä.

Yllätys olikin siis melkoinen, kun tänään puoliltapäivin tuli jo sähköposti otsikolla ”Tervetuloa Heidi”! Eli sain kuin sainkin tuon huoneen, ja mikä parasta, tekivät päätöksen niin nopeasti, että en joutunut enää stressaamaan asunnottomuutta! Siispä jahuu, nyt löytyy katto pään päälle!

Advertisement

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s