Voihan kipeä kissa sentään…

Kissapäivitykset on näköjään aina sairaskertomuksia, niin myös tällä kertaa.

Ja taas pitää vilasta hieman taaemmas, jotta päästään tähän hetkeen. Kesällä olin molempien elikoiden kanssa ”kesäsiirtolassa”, jossa kissalla on kaveri, jonka kanssa se tulee hyvin toimeen. Mutta tuonnepa otettiin kesällä kissanpentu, jota oma kissa ei voinut sietää lainkaan! Vaikka luulisi, että pienen pennun kanssa tulisi kaikki toimeen, niin e-hei! Kissa otti hirveän stressin pennusta, ja loppukesästä tilanne meni siihen, että kissa teki paskot pääsääntöisesti lattialle. Pahimmassa tapauksessa useamman kerran päivässä.

Kotiin kun päästiin syksyllä, niin tilanne vähän rauhoittui. Tosin kissan maha meni todella kovaksi, ja ongelmaksi tulikin ummetus. Annoin ensin muutamana kertana parafiiniöljyä, mutta kun se auttaa vain oireeseen, ei varsinaiseen syyhyn, siirryin Levolaciin, josta tosin ei ollut hirveästi hyötyä. Kun pahimpaan ummetusaikaan tuli pissat muutaman kerran väärään paikkaan, luonnollisesti ajattelin, että se johtuu vain siitä ummetuksesta, enkä nyt ottanut mitään hirveää stressiä. Tai siis, en ottanut mitään itsemurhastressiä lisää niistä pissoista…

Nyt viikon sisään on tullut muutamat pissat väärään paikkaan, ja tänään testasin sitten sellaista ”lääketieteellistä” kristallihiekkaa, joka värillä ilmaisee pH:n muutoksen ja veren. Sain kissan laatikolle, ja värihän muuttui reilusti! Värimuutos ei itsessään kerro tarkkaa pH:ta, mutta kun tein testin sekä puhtaalla kraanavedellä että saippualiuoksella (pesuaineen pH itsessään oli 10,5), pissakohta oli kaikkein eniten tummunut.

Kävin sitten saman tien hakemassa eläinlääkäriltä lääkeruokaa, ja nyt sitten kissa-ressu saa RC:n Urinary S/O high dilutionia. Seuraavaks täytyy hankkia sitten pH-liuskoja, ja ruveta seuraamaan pH-arvoa ihan numeerisesti.

Toisaalta tuntuu, että tää on ihan viimeinen niitti kaikkeen tän hetkiseen turhaumaan, mutta toisaalta taas, viimeksikin kissa parani lääkeruualla. Eli ehkä tästä nyt on vaan sitten tie ylöspäin? Nyt just vaan ei millään jaksaisi…

Kommentoi